Τα ωμέγα-3 συμβάλλουν στη διατήρηση της υγείας μας!

Τα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα έχουν πολλά οφέλη: υποστηρίζουν την ανάπτυξη του οργανισμού και βοηθούν στη διατήρηση της υγείας.

Τα κατά τόπους Ιδρύματα Υγειονομικής Περίθαλψης της Νορβηγίας συστήνουν τη χορήγηση βιταμίνης D σε παιδιά από την ηλικία των 4 εβδομάδων. Είναι, επίσης, γνωστό ότι η κατανάλωση του ω-3 λιπαρού οξέος DHA από τη μητέρα κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης συμβάλλει στην ανάπτυξη του αμφιβληστροειδούς στα νεογνά. Έρευνες έχουν δείξει ότι υπάρχει συσχέτιση μεταξύ της κατανάλωσης DHA από τη μητέρα και της ανάπτυξης του εγκεφάλου και της όρασης του παιδιού*. Κατά τη διάρκεια της παιδικής ηλικίας η βιταμίνη D είναι απαραίτητη για την σωστή ανάπτυξη του σκελετικού συστήματος του παιδιού. Έτσι, τι πιο εύκολο από το να του δίνετε καθημερινά ένα κουταλάκι μουρουνέλαιο για να βοηθήσετε σε αυτήν την εκπληκτική αναπτυξιακή διαδικασία;

Τα μεγαλύτερα παιδιά και οι ενήλικες χρειάζονται επίσης DHA και EPA λιπαρά οξέα, δεδομένου ότι αποτελούν δομικά υλικά που βοηθούν στη σωστή λειτουργία του εγκεφάλου και της καρδιάς. Το DHA συμβάλλει επίσης στη διατήρηση της σωστής όρασης στους ενήλικες και τους ηλικιωμένους. Οι βιταμίνες Α και D υποστηρίζουν το ανοσοποιητικό σύστημα, το οποίο είναι ιδιαίτερα σημαντικό τους χειμερινούς μήνες.

Το «ωμέγα-3» είναι ένας γενικός όρος που αναφέρεται σε μια ομάδα λιπαρών οξέων. Αποδείχθηκε ότι ορισμένα από αυτά έχουν θετική επίδραση στην υγεία μας. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο είναι σημαντικό να επιλέξουμε προϊόντα που περιέχουν εκείνα τα ω-3 λιπαρά οξέα, για τα οποία έχει αποδειχθεί το ευεργετικό αποτέλεσμα, δηλαδή τα DHA και EPA. Τα DHA και EPA είναι μακρά, εύκαμπτα λιπαρά οξέα, των οποίων η παρουσία είναι ιδιαίτερα ευεργετική για τη λειτουργία των μεμβρανών των καρδιακών κυττάρων και των αιμοφόρων αγγείων. Δεδομένου ότι τα ω-3 λιπαρά οξέα είναι παρόντα σχεδόν σε όλα τα κύτταρα του σώματος, είναι απαραίτητα για την υγεία όλων των ανθρώπων ανεξαρτήτως ηλικίας. Το νορβηγικό μουρουνέλαιο Möller’s περιέχει τα ω-3 λιπαρά οξέα DHA και EPA, καθώς και βιταμίνες Α, D και Ε. Για όσους δεν αγαπούν ιδιαίτερα το υγρό μουρουνέλαιο – τόσο νέους όσο και παλαιούς – έχουμε πολλά, εναλλακτικά προϊόντα.

* Τα οφέλη επιτυγχάνονται με ημερήσια κατανάλωση 250 mg DHA.

©2024 Apollonian Nutrition

Log in with your credentials

Forgot your details?