Γιατί χρειάζεστε ωμέγα-3 όταν θηλάζετε;

Το μητρικό γάλα περιέχει σημαντικά συστατικά για την υγεία των παιδιών, όπως ίσως ήδη γνωρίζετε. Αλλά ξέρατε ότι τα συμπληρώματα με ω-3 μπορούν να έχουν θετικές επιδράσεις στην ανάπτυξη του εγκεφάλου και της όρασης του μωρού;

Ως νέος γονέας, η σκέψη του να είσαι υπεύθυνος για μια νέα ζωή μπορεί να είναι δυσβάσταχτη. Είναι απολύτως φυσιολογικό να ανησυχείτε μήπως κάνετε κάτι λάθος. Γιατί το μωρό κλαίει τόσο πολύ; Πώς μπορώ να το κοιμίσω; Το μωρό αναπτύσσεται όπως πρέπει; Θυμηθείτε ότι συνήθως όλα πάνε καλά και το μωρό σας μεγαλώνει υγιές.

Και ευτυχώς, οι περισσότεροι άνθρωποι δεν πρέπει να ανησυχούν για το τι να ταΐσουν το μωρό τους. Η φύση σας έχει ήδη παράσχει την καλύτερη τροφή για το νεογέννητο – το μητρικό γάλα. Γι’ αυτό είναι σημαντικό να σιγουρευτείτε ότι τρώτε ό,τι χρειάζεστε όταν θηλάζετε.

Σύμφωνα με τη Διεύθυνση Υγείας της Νορβηγίας, το περιεχόμενο του μητρικού γάλακτος σε θρεπτικά στοιχεία επηρεάζεται από αυτά που τρώει η μητέρα. Η διατροφή σας θα πρέπει να είναι πλήρης και ισορροπημένη, παρέχοντας αρκετή ενέργεια για την παραγωγή γάλακτος, και να περιέχει τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζονται τόσο η μητέρα όσο και το παιδί ενώ θηλάζετε. Η «υγιεινή διατροφή» είναι σχεδόν η ίδια για εκείνες που θηλάζουν, όπως και για τον υπόλοιπο πληθυσμό – με κάποιες εξαιρέσεις.

Μια θρεπτική ουσία στην οποία πρέπει να δώσετε ιδιαίτερη προσοχή όταν θηλάζετε είναι τα ωμέγα-3. Στα ω-3 περιλαμβάνεται το λιπαρό οξύ DHA, το οποίο συμβάλλει στη βέλτιστη ανάπτυξη του εγκεφάλου και των ματιών. Ο εγκέφαλος και τα μάτια αναπτύσσονται ραγδαία κατά το πρώτο έτος και είναι πολύ σημαντικό το μωρό σας να λάβει αρκετό DHA.

Η κύρια πηγή βιταμίνης D είναι τα λιπαρά ψάρια, αλλά είναι δύσκολο να καταναλώνετε αρκετό ψάρι στην καθημερινότητα. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η Διεύθυνση Υγείας της Νορβηγίας συνιστά την τακτική λήψη μουρουνελαίου, ώστε να αυξηθεί η περιεκτικότητα της βιταμίνης D στο μητρικό γάλα. Το μουρουνέλαιο Möller’s είναι εξαιρετικής ποιότητας και επίσης περιέχει το ω-3 λιπαρό οξύ DHA, το οποίο επίσης συνιστάται σε εγκύους και θηλάζουσες γυναίκες. Το να γίνεσαι γονιός είναι ένα θαύμα, αλλά φέρνει μαζί του έναν ολόκληρο νέο κόσμο ανησυχιών. Έτσι, θυμηθείτε ότι το 99% των ανησυχιών σας δεν συμβαίνει ποτέ και ότι το σημαντικό είναι να χρησιμοποιήσετε την κοινή λογική και να προσφέρετε στο παιδί σας καλή διατροφή και πολλή, πολλή αγάπη.

©2024 Apollonian Nutrition

Log in with your credentials

Forgot your details?