Υψηλή ποιότητα πρώτων υλών

Προκειμένου να επιτευχθεί η καλύτερη ποιότητα των προϊόντων, είναι σημαντικό να χρησιμοποιούμε τις καλύτερες πρώτες ύλες. Η Möller’s με περισσότερα από 165 χρόνια εμπειρίας στην επεξεργασία μουρουνέλαιου και ιχθυέλαιου έχει συσσωρεύσει τεράστια γνώση για την πηγή των πρώτων υλών και τους τρόπους για να επιτευχθεί η καλύτερη ποιότητα των τελικών προϊόντων.

Υψηλή ποιότητα πρώτων υλών

Νορβηγική Αρκτική μουρούνα

Στην παραγωγή των προϊόντων χρησιμοποιείται μουρουνέλαιο πλούσιο σε πολύτιμα συστατικά από Νορβηγική Αρκτική μουρούνα. Η μουρούνα αναπαράγεται στο Lofoten και Vesterålen – μια από τις καθαρότερες θάλασσες του κόσμου, όπου το επίπεδο των τοξινών και άλλων προσμίξεων είναι ελάχιστη. Η περίοδος αναπαραγωγής της αρκτικής μουρούνας λαμβάνει χώρα μεταξύ Φεβρουαρίου και Απριλίου.

Το μουρουνέλαιο θεωρείται σήμερα η σπουδαιότερη υπερτροφή, καθώς είναι πλούσιο στα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα DHA, EPA και βιταμίνη D. Αυτά τα συστατικά ενισχύουν τη λειτουργία του ανοσοποιητικού (Βιτ. D), της καρδιάς (DHA και EPA), του εγκεφάλου, των ματιών (DHA) και των οστών (βιτ. D). Η βιταμίνη Α που περιέχει επίσης το μουρουνέλαιο παίζει σημαντικό ρόλο στην όραση και είναι υπεύθυνη για την ορθή λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος. Κάθε φορτίο μουρούνας παραδίδεται στις τοπικές μονάδες παραγωγής την ίδια μέρα και υφίσταται επεξεργασία εντός 24 ωρών το αργότερο.

Τα ιχθυέλαια

Αν και το μουρουνέλαιο (ηπατοϊχθυέλαιο) είναι ένα είδος ιχθυέλαιου, εν τούτοις με τον όρο “ιχθυέλαιο” εννοούμε συνήθως το λάδι που εξάγεται από τη σάρκα των λιπαρών ψαριών και όχι από το συκώτι, όπως συμβαίνει με το μουρουνέλαιο. Αν και τα δύο λάδια είναι πολύ πλούσια σε ω-3 λιπαρά οξέα, εν τούτοις το μουρουνέλαιο υπερτερεί ως προς το γεγονός ότι είναι επίσης πλούσιο σε βιταμίνη D (D3) και βιταμίνη Α.

Εδώ χρειάζεται κάποια προσοχή από πλευράς του καταναλωτή, γιατί ορισμένα μουρουνέλαια περιέχουν τόσο μεγάλη ποσότητα βιταμίνης Α που, σε παρατεταμένη χρήση, μπορεί να προκαλέσουν υπερβιταμίνωση και παρενέργειες. Το μουρουνέλαιο Möller’s με κάτω από 900 IU βιταμίνης Α ανά δόση είναι αδύνατον να προκαλέσει παρενέργειες.

Όπως προαναφέρθηκε, στις κάψουλες Möller’s περιέχεται μείγμα μουρουνέλαιου και ιχθυέλαιου, ενώ στα ζελεδάκια μόνο ιχθυέλαιο. Το ιχθυέλαιο αυτό προέρχεται από άγρια ψάρια ζεστού νερού, όπως αντσούγια και σαρδέλα, που αλιεύονται στα ανοικτά των ακτών της Νότιας Αμερικής. Στην περιοχή αυτή υπάρχουν οι καλύτερες πηγές ψαριών πλούσιων στα ωμέγα-3 DHA και ΕΡΑ, ως αποτέλεσμα της σωστής θερμοκρασίας του νερού, των προτύπων μετανάστευσης των ψαριών και ενός ειδικού τύπου πλαγκτόν με το οποίο τρέφονται τα ψάρια.

Τα ψάρια καταψύχονται αμέσως και μεταφέρονται αεροπορικώς στη Νορβηγία. Εν συνεχεία το ιχθυέλαιο επεξεργάζεται στο εργοστάσιο της Möller’s στο Όσλο. Υφίσταται διαδικασία καθαρισμού και ελέγχου για το περιεχόμενο των ωμέγα-3, το επίπεδο της οξείδωσης και την καθαρότητα. Το έλαιο συμπυκνώνεται κατά περίπου 60%, προκειμένου να διασφαλιστεί ότι είναι τροφή πλούσια σε ωμέγα-3. Τα περισσότερα εμπορικώς διαθέσιμα προϊόντα παράγονται από  ιχθυέλαιο συμπυκνωμένο κατά 30%, οπότε είναι απαραίτητη η χρήση μεγάλου αριθμού καψουλών ώστε να παρέχεται αρκετή ποσότητα των ωμέγα-3.

Εκπρόσωποι της Möller’s επισκέπτονται τακτικά τις εγκαταστάσεις για να διασφαλιστεί ότι η όλη διαδικασία πραγματοποιείται με τη δέουσα επιμέλεια. Η φρεσκάδα και η ποιότητα των προϊόντων Möller’s εξασφαλίζεται με ψάρια υψηλής ποιότητας και με την εφαρμογή υψηλών προδιαγραφών παραγωγής.

©2024 Apollonian Nutrition

Log in with your credentials

Forgot your details?