Συχνές Ερωτήσεις

1. Διατρέχω κίνδυνο εάν λαμβάνω μεγαλύτερη δόση από τη συνιστώμενη;Συχνές Ερωτήσεις

Θα πρέπει να ακολουθείτε την αναγραφόμενη στην ετικέτα δόση, εκτός εάν υπάρχει διαφορετική ιατρική οδηγία. Πάντως, η περιστασιακή υπερδοσολογία, εάν δεν ξεφεύγει από κάθε μέτρο, δεν αναμένεται να δημιουργήσει παρενέργειες.

 

2. Οι θάλασσες είναι συχνά μολυσμένες. Τα ψάρια, ιδίως τα λιπαρά, βρίσκονται συχνά να περιέχουν βαρέα μέταλλα και άλλες τοξικές ουσίες. Πως μπορώ να είμαι βέβαιος ότι τα προϊόντα Möller’s είναι καθαρά;

Εγγυώμεθα ότι όλα τα προϊόντα μας είναι καθαρά, απαλλαγμένα τοξικών ουσιών και απολύτως ασφαλή για παιδιά και ενήλικες. Αυτό το επιτυγχάνουμε χρησιμοποιώντας πρώτη ύλη (άγρια ψάρια) από τις πλέον καθαρές θάλασσες. Επιπλέον, λαμβάνουμε κάθε μέτρο, ώστε καμιά ανεπιθύμητη ουσία να μην μπορεί να φτάσει στο τελικό προϊόν. Χρησιμοποιούμε αυστηρή διαδικασία ελέγχου και καθαρισμού, όπου το λάδι ελέγχεται 8 φορές πριν φτάσει στην κατανάλωση. Στην πράξη οι προδιαγραφές καθαρότητας των προϊόντων μας είναι πολύ αυστηρότερες από εκείνες που έχουν θεσμοθετήσει τόσο η Νορβηγία, όσο και η Ευρωπαϊκή Ένωση. Στις τελευταίες  δύο ερωτήσεις μπορείτε να δείτε τις προδιαγραφές αυτές.

 

3. Είμαι αλλεργικός. Περιέχουν τα προϊόντα Möller’s σόγια ή γλουτένη;

Κανένα από τα προϊόντα μας δεν περιέχει σόγια ή γλουτένη.

 

4. Τα προϊόντα Möller’s θα πρέπει να λαμβάνονται με το φαγητό ή με άδειο στομάχι;

Δεν υπάρχει γενικός κανόνας σε αυτό: μπορείτε να τα παίρνετε όπως σας βολεύει.

 

5. Μπορούν τα άτομα που είναι αλλεργικά στο ψάρι να χρησιμοποιούν τα προϊόντα Möller’s;

Η αλλεργία στο ψάρι προκαλείται από μία πρωτεΐνη που βρίσκεται στους μυς του ψαριού, όχι στο μουρουνέλαιο και ιχθυέλαιο. Θα μπορούσε, όμως, κατά τη διαδικασία παραγωγής να περάσει στο λάδι κάποια απειροελάχιστη ποσότητα της πρωτεΐνης, η οποία δεν αναμένεται να δημιουργήσει πρόβλημα. Αν, όμως, είστε υπερ-αλλεργικός στο ψάρι συμβουλευθείτε το γιατρό σας.

 

6. Η ημερομηνία λήξεως που αναγράφει το μουρουνέλαιο Möller’s ισχύει ακόμη κι αν η φιάλη έχει ανοιχτεί;

Όχι! Η ανοιγμένη φιάλη θα πρέπει να μπαίνει στο ψυγείο και να καταναλώνεται εντός 3 μηνών. Αποφεύγετε τα πολύ συχνά και άσκοπα ανοίγματα της φιάλης και κλείνετε αμέσως το καπάκι μετά τη χρήση, σφίγγοντας καλά. Όση περισσότερη ώρα παραμένει ανοιχτή η φιάλη, τόσο περισσότερο έρχεται το μουρουνέλαιο σε επαφή με το οξυγόνο του αέρα με αποτέλεσμα να οξειδώνεται. Το μουρουνέλαιο Möller’s είναι ένα φυσικό προϊόν χωρίς προσθήκη συντηρητικών – εκτός από τη βιταμίνη Ε – συνεπώς θα πρέπει να το προφυλάσσουμε από την επαφή με τον αέρα και την οξείδωση.

 

7. Ποιες είναι οι προδιαγραφές καθαρότητας Möller’s όσον αφορά τα βαρέα μέταλλα και άλλες τοξικές ουσίες, σε σχέση με τις αντίστοιχες προδιαγραφές της Ευρωπαϊκής Ένωσης;

Οι προδιαγραφές Möller’s είναι κατά πολύ αυστηρότερες. Ιδίως όσον αφορά τον συνηθέστερο και πλέον επικίνδυνο ρύπο, τον υδράργυρο, για τον οποίο το ανώτερο ανεκτό όριο Möller’s είναι 10 φορές χαμηλότερο από το αντίστοιχο της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Δείτε τον παρακάτω πίνακα:

 

8. Ποιες είναι οι προδιαγραφές Möller’s σε σχέση με τις αντίστοιχες της Ευρωπαϊκής Ένωσης όσον αφορά το υπεροξείδιο και την ανισιδίνη, δύο ελεύθερες ρίζες που είναι υπεύθυνες για τη χαμηλή ποιότητα πολλών ιχθυελαίων;

Η αυξημένη παρουσία οξειδωτικών ουσιών στο μουρουνέλαιο ή ιχθυέλαιο, αλλά και σε οποιοδήποτε βρώσιμο έλαιο, μπορούν να υποβαθμίσουν δραματικά την ποιότητά του. Στο παρακάτω γράφημα φαίνονται καθαρά οι αυστηρότερες προδιαγραφές Möller’s σε σχέση με αυτές της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

©2024 Apollonian Nutrition

Log in with your credentials

Forgot your details?