Μουρουνέλαιο – Το μυστικό για καλή υγεία επί γενιές γενεών.

new02

 

Η πρώτη και βασική αντιμετώπιση των διαφόρων προβλημάτων υγείας που προκύπτουν στην πορεία της ζωής θα πρέπει να έχει κυρίως διατροφοκεντρικό χαρακτήρα. Ο λόγος είναι πολύ απλός. Η διατροφή ρυθμίζει (ή απορυθμίζει ανάλογα με την ποιότητα της) τις λειτουργίες του αμυντικού συστήματος. Διάφορες χρόνιες παθήσεις (π.χ. αυτοάνοσα νοσήματα, καρδιαγγειακές παθήσεις κλπ.) το φέρουν ως επίκεντρο των γενεσιουργών αιτιών τους. Επομένως, στην περίπτωση αυτή το πρώτο μέλημα θα πρέπει να είναι η διατροφική παρέμβαση. Εσείς τι πιστεύετε ότι θα συμβεί τελικά στην πορεία της ζωής των ατόμων που εφαρμόζουν την πρακτική να αντιμετωπίζουν τα πάντα με τα φάρμακα; Πολύ απλά θα παραμείνουν απόλυτα εξαρτημένοι από τα φάρμακα με αποτέλεσμα το ένα πρόβλημα να φέρνει το άλλο, ακόμη περισσότερα φάρμακα και τελικά μία πολύ ευαίσθητη κατάσταση υγείας.

Το μουρουνέλαιο είναι γνωστό στην Ελλάδα τουλάχιστον από τη δεκαετία του 1960 και χρησιμοποιήθηκε εκτενώς για την πρόληψη της ραχίτιδας και την καλή σκελετική ανάπτυξη των παιδιών και για την ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος, τόσο των παιδιών όσο και των ενηλίκων. Θα έλεγα ότι χαρακτήρισε διατροφικά τα παιδιά εκείνης της γενιάς. Πράγματι το μουρουνέλαιο είναι πλούσιο σε διατροφική αξία. Αποτελεί εξαιρετική πηγή ωμέγα-3 λιπαρών οξέων: DHA (600 mg/5ml) και ΕΡΑ (400 mg/5ml), όπως και της ιδιαίτερα σημαντικής βιταμίνης D (10 μg/5ml). Περιέχει σημαντική ποσότητα βιταμίνης Α (250 μg/5ml) και βιταμίνη Ε (10 mg/5ml) για αντιοξειδωτική προστασία των ωμέγα-3 (www.mollers.gr).

Το πιο σημαντικό πλεονέκτημα όμως του μουρουνέλαιου είναι ότι περιέχει έναν μοναδικό συνδυασμό συνύπαρξης βιταμίνης D και ω-3 λιπαρών, τον οποίο δεν θα βρείτε σε κανένα συμπλήρωμα διατροφής. Η θρεπτική υπεροχή του συγκεκριμένου συνδυασμού έγκειται στο γεγονός ότι προσφέρει Ανοσορρυθμιστική προστασία. Επίσης, είναι γνωστό ότι η βιταμίνη D ως λιποδιαλυτή βιταμίνη απορροφάται στο μέγιστο όταν συνυπάρχει με περιβάλλον λίπους, γεγονός το οποίο συμβαίνει απόλυτα στην περίπτωση του μουρουνέλαιου. Επιπλέον, περιλαμβάνονται και «αντιοξειδωτικές» βιταμίνες (βιταμίνη Ε και βιταμίνη Α). Αυτό σημαίνει ότι το μουρουνέλαιο σας προσφέρει παράλληλα και σημαντική Αντιοξειδωτική ασπίδα. Σε κάθε περίπτωση, το ενδιαφέρον αυτό δίπτυχο είναι καθοριστικής σημασίας στην περίπτωση της διατροφικής διαχείρισης των διαφόρων παθολογικών διαταραχών.

Στην Ελλάδα σήμερα διατίθεται μουρουνέλαιο πραγματικά υψηλής ποιότητας το οποίο με κάθε ειλικρίνεια θα σας αναφέρω ότι τόσο λαμβάνω εγώ, όσο το δίνω και στο γιό μου Νικόλα και φυσικά το συστήνω σε όλους τους πελάτες μου. Ποιο είναι αυτό; Μα φυσικά το μουρουνέλαιο MÖLLER’S!

new01

 

Ας δούμε λοιπόν αναλυτικά τα διάφορα προϊόντα MÖLLER’S που προσφέρονται τόσο σε ενήλικες όσο και σε παιδιά…

Για ενήλικες:

 • MÖLLER’S ΜΟΥΡΟΥΝΕΛΑΙΟ ΥΓΡΟ
  Προϊόν κατάλληλο για όλη την οικογένεια! Το προϊόν διατίθεται στις γεύσεις Natural (φυσική γεύση), Lemon και Tutti-Frutti. Η γεύση Natural είναι η παραδοσιακή, όχι ιδιαίτερα ευχάριστη γεύση του μουρουνέλαιου, βελτιωμένη, πάντως, λόγω των εξελιγμένων τεχνικών παραγωγής της MÖLLER’S και της αποτροπής οξείδωσης. Οι γεύσεις Lemon και Tutti-Frutti είναι αυτές που προτιμώνται περισσότερο, λόγω της αρεστής γεύσης τους.
 • MÖLLER’S FORTE ΚΑΨΟΥΛΕΣ
  Το Möller’s Forte σε κάψουλες είναι συμπυκνωμένο ιχθυέλαιο και μουρουνέλαιο σε αναλογία 3:1. Αποτελεί πλούσια πηγή ωμέγα-3 λιπαρών οξέων και βιταμίνης D3. Το προϊόν προορίζεται για μεγάλα παιδιά που είναι σε θέση να καταπιούν κάψουλες και ενήλικες που προτιμούν αυτόν τον εύχρηστο τρόπο λήψης των ωμέγα-3: μόλις 2 κάψουλες την ημέρα. Συνιστάται για τη συμπλήρωση της διατροφής με ωμέγα-3 (DHA και EPA) και βιταμίνη D.

Για παιδιά:

 • MÖLLER’S ΨΑΡΑΚΙΑ – ΖΕΛΕΔΑΚΙΑ
  Τα Ψαράκια Ωμέγα-3 Möller’s με ιχθυέλαιο είναι πολύ εύγευστα ζελεδάκια με φυσικά ωμέγα-3 και φυσική βιταμίνη D3, όπως και το μουρουνέλαιο Möller’s! Αποτελούν υγιεινό συμπλήρωμα διατροφής και αποτελούν το ιδανικό συμπλήρωμα για τα παιδιά εκείνα που δυσκολεύονται να πάρουν το μουρουνέλαιό τους. Ακόμα και τα πιο δύσκολα παιδιά θα λατρέψουν τα ζελεδάκια MÖLLER’S! Δεν περιέχουν τεχνητές χρωστικές ουσίες και τεχνητά γλυκαντικά.
 • MÖLLER’S ΥΓΡΟ Tutti-Frutti
  Προϊόν κατάλληλο για τα παιδιά! Η γεύση Tutti Tutti-Frutti είναι αυτή που προτιμάται από την πλειοψηφία των παιδιών. Τους παρέχει τις πολύτιμες ιδιότητες του μουρουνέλαιου σε συνδυασμό με μία πολύ ευχάριστη γεύση.

Συμπερασματικά, τα ηπατοϊχθυέλαια (μουρουνέλαιο) μπορούν να ενισχύουν αποτελεσματικά τη λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος. Οι θετικές ιδιότητες στην υγεία που προκύπτουν από την κατανάλωση μουρουνέλαιου είναι πολλαπλές. Βέβαια, προκειμένου να υπάρξει το όφελος υγείας που προσφέρει είναι πολύ σημαντικό να καταναλώνεται μουρουνέλαιο υψηλής ποιότητας.

Δρ. Δημήτρης Γρηγοράκης
Κλινικός Διαιτολόγος – Διατροφολόγος ΒSc, MSc, PhD
Διδάκτωρ Χαροκοπείου Πανεπιστημίου

©2024 Apollonian Nutrition

Log in with your credentials

Forgot your details?