Μουρουνέλαιο κατά της εποχικής γρίπης και των ιώσεων!

cold2

 

Διανύουμε τη χειμερινή περίοδο και όπως είναι πολύ φυσικό οι διάφορες ιώσεις βρίσκονται στο επίκεντρο των απειλητικών εποχιακών κινδύνων της υγείας.

Η εποχική γρίπη απειλεί τόσο τους ενήλικες, όσο και πολύ περισσότερο τα παιδιά που παραμένουν σε περιβάλλοντα με μαζική συνάθροιση ατόμων.

Ενήλικες που εργάζονται σε μεγάλα γραφεία που συγκεντρώνουν πολύ κόσμο (πχ. Δημόσιες υπηρεσίες, τράπεζες κλπ.), αλλά και μαθητές σε σχολεία – παιδότοπους κλπ.αποτελούν ομάδες υψηλού κινδύνου. Ένα και μόνο άτομο (συνάδελφος, επισκέπτης ήσυμμαθητής ) να φέρει τα συμπτώματα, η γρίπη – ίωση μπορεί να μεταφερθεί άμεσα και στους υπόλοιπους στον ίδιο χώρο.

Το ΚΕΕΛΠΝΟ (Κέντρο Ελέγχου & Πρόληψης Νοσημάτων) με συνεχείς ανακοινώσεις και διαφημίσεις του μάς ενημερώνει ότι η γρίπη ως οξεία νόσος του αναπνευστικού συστήματος μεταδίδεται πολύ εύκολα από το ένα άτομο στο άλλο. Μπορεί να προκαλέσει από ήπια έως και πολύ σοβαρή νόσηση.

Γρίπη και εποχική γρίπη

Στην Ελλάδα εποχικές εξάρσεις γρίπης εμφανίζονται κατά τους χειμερινούς μήνες (από τον Οκτώβριο έως τον Απρίλιο). Με βάση τα δεδομένα των τελευταίων περιόδων εποχικής γρίπης στη χώρα μας, φαίνεται ότι η επιδημιολογία του νοσήματος, μετά την πανδημία του 2009, έχει πλέον αποκτήσει τα χαρακτηριστικά της συνήθους εποχικής έξαρσης, και ειδικότερα:

α. το επιδημικό κύμα συμβαίνει μεταξύ Ιανουαρίου και Μαρτίου,
β. η κορύφωση της δραστηριότητας συμβαίνει μεταξύ Φεβρουαρίου-Μαρτίου,
γ. κυκλοφορούν σε μεγαλύτερο ή μικρότερο ποσοστό όλα τα στελέχη γρίπης.

Για τους παραπάνω λόγους, σύμφωνα με το ΚΕΕΛΠΝΟ, κατά την περίοδο αυξημένης κυκλοφορίας του ιού της γρίπης και χωρίς να είναι αναγκαία η εργαστηριακή επιβεβαίωσήτης, είναι φρόνιμο να εμβολιαστούμε για την πρόληψη του σχετικού κινδύνου.

Ωστόσο κατά την προσωπική μου άποψη υπάρχει μία πολύ ασφαλής διατροφική λύση για να αντιμετωπίσουμε την προσβολή από μία ενδεχόμενη εποχική γρίπη… Και αυτή δεν είναι άλλη από το μουρουνέλαιο!

Το μουρουνέλαιο, είναι γνωστό ότι εξ αιτίας των σπουδαίων διατροφικών ιδιοτήτων του (αποτελεί εξαιρετική πηγή ωμέγα-3 λιπαρών οξέων: DHA 600 mg/5ml και ΕΡΑ 400 mg/5ml, όπως και της ιδιαίτερα σημαντικής βιταμίνης D: 10 μg/5ml, περιέχει επίσης βιταμίνη Α: 250 μg/5ml και βιταμίνη Ε: 10 mg/5ml για την αντιοξειδωτική προστασία των ωμέγα-3), θωρακίζει αποτελεσματικά το ανοσοποιητικό.

Μάλιστα στην Ελλάδα κατά τη δεκαετία του 1960 χρησιμοποιήθηκε εκτενώς για την ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος, τόσο των παιδιών όσο και των ενηλίκων. Θα έλεγα ότι χαρακτήρισε διατροφικά τα άτομα της συγκεκριμένης γενιάς.

Μουρουνέλαιο: Η αποτελεσματική προστασία

Ένα ευαίσθητο ανοσοποιητικό είναι πολύ ευάλωτο στην προσβολή από διάφορους ιούς. Επομένως, όταν παρουσιάζεται έξαρση των κρουσμάτων των ιώσεων ή αναμένεται κάτι τέτοιο θα πρέπει να υπάρχει ιδιαίτερη ενίσχυση του ανοσοποιητικού μέσω της λήψης μουρουνέλαιου.

Σύμφωνα με τη μαρτυρία της παιδιάτρου Κας Μαρίας Καρασαβίδου στη Θεσσαλονίκη, το μουρουνέλαιο είναι θαυματουργό στην προστασία του παιδικού ανοσοποιητικού. Η ίδια μάλιστα εντόπισε μεγάλη μείωση των ιώσεων στην πελατεία της που έλαβε μουρουνέλαιο MÖLLER’S κατά τον περσινό και τον φετινό χειμώνα. Παρόμοιες μαρτυρίες είναι πολλές και αναμενόμενες, αφού τα συστατικά του μουρουνέλαιου – κυρίως βιταμίνη D και βιταμίνη Α – ενισχύουν, βάσει κλινικών μελετών, το ανοσοποιητικό σύστημα.

Γευστική διαθεσιμότητα

Σίγουρα η φυσική γεύση του μουρουνέλαιου είναι αναντικατάστατη σχετικά με τη διατροφική της αξία. Επομένως, οι παραδοσιακοί μπορούν να επιλέγουν την κλασική γεύση του μουρουνέλαιου που υπάρχει η γεύση Natural.

Για κάποιους άλλους όμως, σημαντικό πρόβλημα για την κατανάλωση μουρουνέλαιου αποτελεί η ιδιαιτερότητα της φυσικής του γεύσης. Αυτός είναι και ο λόγος που αποτρέπει πολλούς από τη λήψη του, την ίδια στιγμή που όμως γνωρίζουν πολύ καλά τα πλεονεκτήματά του. Έτσι, για τους ενήλικες που δυσκολεύονται στη φυσική γεύση, το υγρό μουρουνέλαιο MÖLLER’S με γεύση λεμόνι αποτελεί μία ιδανική επιλογή. Και φυσικά προτιμάται από την πλειοψηφία των ενηλίκων. Τους εφοδιάζει με τις πολύτιμες ιδιότητες του μουρουνέλαιου με μία ευχάριστη ταυτόχρονα γεύση.

Είναι αλήθεια ότι τα παιδιά δεν είναι πολύ πρόθυμα στο να καταναλώσουν μουρουνέλαιο τουλάχιστον στη φυσική του γεύση. Σήμερα όμως υπάρχει η λύση για την αντιμετώπιση της γευστικής δυσχέρειας του μουρουνέλαιου στα παιδιά και αυτή δεν είναι άλλη από το MÖLLER’S ΥΓΡΟ Tutti Frutti και τα MÖLLER’S ΨΑΡΑΚΙΑ – ΖΕΛΕΔΑΚΙΑ.

MÖLLER’S ΥΓΡΟ Tutti Frutti

product_0_image_842Το συγκεκριμένο προϊόν είναι κατάλληλο για τα παιδιά! Η γεύση Tutti Frutti είναι αυτή που προτιμάται από την πλειοψηφία των παιδιών. Τους παρέχει τις θαυμάσιες ιδιότητες του μουρουνέλαιου σε συνδυασμό με μία πολύ ευχάριστη γεύση.

Είναι ο τύπος, τον οποίο με κάθε ειλικρίνεια θα σας επιβεβαιώσω ότι δίνω συστηματικά στο γιό μου Νικόλα και φυσικά το συστήνω σε όλα τα παιδιά που παρακολουθώ στο γραφείο μου. Όσον αφορά εκείνα τα λίγα παιδιά που δυσκολεύονται να παίρνουν μουρουνέλαιο ακόμη και τη γεύση ΤuttiFrutti, επειδή είναι κρίμα να στερηθούν τα τόσο πολύτιμα ω-3 και τη βιταμίνη D τους προτείνω να δοκιμάσουν τα ζελεδάκια-ψαράκια MÖLLER’S.

 

 

MÖLLER’S ΨΑΡΑΚΙΑ – ΖΕΛΕΔΑΚΙΑ

jelyfishesΠοτέ μέχρι σήμερα δεν ήταν τόσο εύκολο για το γονιό να ενισχύσει άμεσα την υγεία του παιδιού του. Τα Ψαράκια Ωμέγα-3 Möller’s με ιχθυέλαιο προσφέρουν τα αναρίθμητα οφέλη του ιχθυέλαιου, των ωμέγα-3 και της βιταμίνης D. Είναι πολύ εύγευστα ζελεδάκια με φυσικά ωμέγα-3 και βιταμίνη D3.

Αποτελούν εξαιρετικό συμπλήρωμα διατροφής, ιδανικό υγιεινό συμπλήρωμα για όλα τα παιδιά εκείνα που δυσκολεύονται να καταναλώσουν το μουρουνέλαιό τους. Ακόμα και τα πιο δύσκολα παιδιά θα λατρέψουν τα ζελεδάκια MÖLLER’S!

Και φυσικά δεν περιέχουν χρωστικές ουσίες και τεχνητά γλυκαντικά.

Με τα ζελεδάκια Möller’s, μέσω της Βιταμίνης D, θα θωρακιστεί η οστική υγεία, όπως και το ανοσοποιητικό σύστημα.

Το ωμέγα-3 λιπαρό οξύ: DHA που περιέχει το μουρουνέλαιο είναι απαραίτητο για τον εγκέφαλο και τα μάτια. Τώρα και τα πιο δύσκολα παιδιά θα λατρέψουν τα ζελεδάκια – ψαράκια Moller’s, τα οποία θα πρέπει να σημειωθεί ότι έχουν και απίθανη γεύση!

Συμπερασματικά, το πιο σημαντικό πλεονέκτημα του μουρουνέλαιου είναι ότι περιέχει έναν μοναδικό συνδυασμό συνύπαρξης φυσικών ωμέγα-3 λιπαρώνκαι βιταμίνης D, τον οποίο δεν θα βρείτε σε κανένα συμπλήρωμα διατροφής.

Βέβαια, προκειμένου να επωφεληθείτε μέγιστα από τις πολλαπλά οφέλη υγείας που προσφέρει είναι πολύ σημαντικό να καταναλώνετε μουρουνέλαιο υψηλής ποιότητας, όπως είναι το MÖLLER’S!

Δημήτρης Γρηγοράκης
Κλινικός Διαιτολόγος- Διατροφολόγος,PhD
Επιστημονικός Διευθυντής Κέντρου Διαιτολογικής Υποστήριξης & Μεταβολικού Ελέγχου
ΑΠΙΣΧΝΑΝΣΙΣ – ΛΟΓΩ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ & Πρόεδρος Ελληνικής Διατροφολογικής Εταιρείας

©2024 Apollonian Nutrition

Log in with your credentials

Forgot your details?