Αυστηρός έλεγχος ποιότητας
Υψηλά πρότυπα
- Όλα τα προϊόντα Möller’s πληρούν ή υπερβαίνουν τις επίσημες προδιαγραφές καθαρότητας και ποιότητας, όπως έχουν καθοριστεί από την Ευρωπαϊκή Φαρμακοποιία και τον GOED (Παγκόσμιος Οργανισμός για τα ωμέγα-3 EPA και DHA).
- Η εταιρεία Orkla Health έχει καθιερώσει εσωτερικές προδιαγραφές, αυστηρότερες από τους επίσημους κανόνες.
- Τα εργαστήρια της Orkla Health εξετάζουν ενδελεχώς το προφίλ οξείδωσης των λιπαρών οξέων και βιταμινών, το επίπεδο της ποιότητας, της καθαρότητας και της γεύσης πριν τα προϊόντα τεθούν προς πώληση.
- Διενεργούνται τακτικά μελέτες περιβαλλοντικών τοξινών, καθώς και μικροβιολογικές εξετάσεις από διαπιστευμένα εξωτερικά εργαστήρια, ώστε τα έλαια να είναι της υψηλότερης δυνατής ποιότητας.
Κορυφαία ποιότητα
- Η αρκτική μουρούνα που χρησιμοποιείται για την παραγωγή του μουρουνέλαιου Möller’s προέρχεται από μία από τις καθαρότερες θάλασσες του κόσμου, όπου τα επίπεδα τοξικών ρύπων είναι πολύ χαμηλά.
- Τα προϊόντα Möller’s υποβάλλονται σε πρόσθετες διαδικασίες καθαρισμού προκειμένου να τους αφαιρεθούν ενδεχόμενες ανεπιθύμητες ουσίες.
- Η Möller’s χρησιμοποιεί την πιο σύγχρονη τεχνολογία, προκειμένου να εξαλειφθούν οι περιβαλλοντικοί ρύποι, εξασφαλίζοντας την απόλυτη ασφάλεια των προϊόντων.
- Τα προϊόντα Möller’s αναλύονται σε τακτά διαστήματα και, κατά κανόνα, δεν ανιχνεύεται ίχνος τοξικής ουσίας. Εν πάση περιπτώσει, τα ανώτερα όρια τοξικών ρύπων που δέχεται η Möller’s είναι ελάχιστα, πολύ κατώτερα από αυτά που δέχεται η Νομοθεσία της Ευρωπαϊκής Κοινότητας. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα για τον τοξικότατο υδράργυρο, για τον οποίο τα αποδεκτά από τη Möller’s όρια είναι 10 φορές κατώτερα από τα όρια που δέχεται η Ευρωπαϊκή Ένωση.
Αξεπέραστη φρεσκάδα
Το μουρουνέλαιο που χρησιμοποιείται για την παραγωγή των Möller’s είναι από φρέσκα ψάρια που έχουν αλιευθεί από παραδοσιακά καΐκια. Η γρήγορη επεξεργασία της μουρούνας σε λιγότερο από μια μέρα αποτρέπει την οξείδωση.
Τιμές οξείδωσης των ελαίων που χρησιμοποιούνται στην παρασκευή των Möller’s
Απόλυτη προστασία των ελαίων από την οξείδωση δεν υπάρχει. Μπορεί όμως να περιοριστεί στο ελάχιστο. Τα όρια οξείδωσης που καθιερώθηκαν από τη Möller’s για το μουρουνέλαιο και το ιχθυέλαιο είναι πολύ χαμηλότερα από εκείνα που εφαρμόζονται στην ΕΕ.